FRI FRAKT I SVERIGE - LIMITED EDITION - LEVERANS I SVERIGE

Leveransvillkor

LEVERANSER OCH AVBESTÄLLNINGAR 

Wicked Media levererar sina produkter över hela världen. Leveranser görs i samarbete med svenska posten och dess partners i andra länder. Du har rätt att avbeställa en order och lämna tillbaka produkter genom att kontakta Wicked Media kundtjänst inom 14 dagar från att du fått produkten. Detta är dock under förutsättning att produkterna inte packats upp ur förpackningen och är i samma skick som när du mottog dem. Kostnaden och risken för att transportera varor du vill returnera till Wicked Media åläggs kunden. 
För det fall du som kund upplever att leveransen av en vara är osedvanligt försenad vilket föranleder att du inte längre vill genomföra köpet åligger det dig att göra en avbeställning.

För det fall försändelsen redan har skickats måste kunden ta emot beställningen eller komma tillbaka som en retur till Wicked Media. 
En avbeställning är inte giltig förrän en bekräftelse har mottagits från Wicked Media via email.

Om en produkt inte längre säljs har Wicked Media rätten att avbeställa köpet och göra en återbetalning. Wicked Media kommer att underrätta kunden om en returprodukt eller om en motsvarande produkt finns tillgänglig.

Skulle ett paket tappas bort under leverans till mottagaren alternativt att kunden skrivit fel adress kommer en ersättningsprodukt att skickas ut om så önskas av kund. Om ett ersättnigspaket också försvinner eller inte kommer fram under leverans måste minst ett av de paket som skickats komma i retur till Wicked Media innan en återbetalning genomförs.

Inte helt nöjd? Ingen fara, du kan alltid returnera dina varor inom 14 dagar efter att du har mottagit din order. Sänd tillbaka varan i oförändrat skick, gärna i originalförpackningen. Är varan inte i oförändrat skick har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde från returbeloppet.

Gör så här vid retur: 
Vid retur så står kunden för returfrakten.

1. Packa ner dina varor i samma påse som vi skickat dina varor i eller i snarlik förpackning. 
2. Lämna hos ett postombud. Kontrollera att du använder en posttjänst som försäkrar dig för värdet av varan som du återsänder och få kvitto/bevis för retur sändningen. Vi tar inte ansvar för eventuella förlorade paket. 
3. Märk paketet med ditt namn och ordernummer och posta till adressen: 
Wicked Media. 
Sankt Eriksgatan 14 
112 39 Stockholm 
SWEDEN 
Phone: +46 706 73 22 32

Reklamation/felleverans, gör såhär: 
Skulle du få en fel levererad vara ska du kontakta vår kundtjänst inom 7 arbetsdagar. Vid reklamation av defekt vara behöver du också kontakta kundtjänst. Vi står självklart för returfrakten vid felleveranser.

Återbetalning 
Faktura 
Du kommer att få ett uppdaterat belopp via mail. Vi skickar inte ut en ny faktura, du behåller den fakturan som du får från början. 
Delbetalning 
Om du returnerar hela eller delar av din beställning så kommer motsvarande summa för varorna att justeras. Beloppet blir justerat på din nästkommande faktura. 
Kortköp 
Om du har betalt med bankkort eller betalkort så återför vi pengarna till det kort som du använde för att betala ursprungsordern. 
Direktbetalning 
Om du har betalt med bankbetalning/banköverföring så återför vi pengarna till det konto som du använde för att betala ursprungsordern. 
Rabatter 
Om du har använt dig av någon rabatt så kommer summan att justeras enligt rabattkodens villkor, varefter du kommer att få en bekräftelse på mail med slutgiltiga summan.

Outlösta försändelser 
Försändelser som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss (skickas tillbaka om det inte hämtas ut inom 10 dagar från postombud) omfattas ej av retur- eller ångerrätten. Hämtas försändelsen inte ut så kommer vi att debitera dig 295 kr för att täcka våra kostnader. Avgiften läggs på originalfakturan. Vi kommer heller inte att stå för eventuella fakturaavgifter som tillkommer vi försenad betalning på grund av outlösta försändelser eller om man skriver fel adress utan att informera oss om detta. 
Vi tar inget ansvar för outlösta försändelser som skickas till utlandet. Skulle en sådan försändelse ändå skickas i retur till oss så kommer vi att debitera de verkliga fraktkostnaderna (fram och tillbaka) samt 295 kr.

Retur från utlandet 
För returer från utlandet får du som kund själv stå för eventuella returkostnader.

Mejla oss vid frågor på jonathan@wickedsociety.se