FRI FRAKT I SVERIGE - LIMITED EDITION - LEVERANS I SVERIGE

Återbetalning

Returer:

Ångerrätt 
Inte helt nöjd? Ingen fara, du kan alltid returnera dina varor inom 14 dagar efter att du har mottagit din order. Sänd tillbaka varan i oförändrat skick, gärna i originalförpackningen. Är varan inte i oförändrat skick har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde från returbeloppet.

Gör så här vid retur: 
Vid retur så står kunden för returfrakten.

1. Packa ner dina varor i samma påse som vi skickat dina varor i eller i snarlik förpackning. 
2. Lämna hos ett postombud. Kontrollera att du använder en posttjänst som försäkrar dig för värdet av varan som du återsänder och få kvitto/bevis för retur sändningen. Vi tar inte ansvar för eventuella förlorade paket. 
3. Märk paketet med ditt namn och ordernummer och posta till adressen:

Wicked Media 
Sankt Eriksgatan 14 
112 39 Stockholm 
SWEDEN 
Phone: +46 706 73 22 32

Reklamation/felleverans, gör såhär: 
Skulle du få en fel levererad vara ska du kontakta vår kundtjänst inom 7 arbetsdagar. Vid reklamation av defekt vara behöver du också kontakta kundtjänst. Vi står självklart för returfrakten vid felleveranser.

Återbetalning 
Faktura 
Du kommer att få ett uppdaterat belopp via mail. Vi skickar inte ut en ny faktura, du behåller den fakturan som du får från början. 
Delbetalning 
Om du returnerar hela eller delar av din beställning så kommer motsvarande summa för varorna att justeras. Beloppet blir justerat på din nästkommande faktura. 
Kortköp 
Om du har betalt med bankkort eller betalkort så återför vi pengarna till det kort som du använde för att betala ursprungsordern. 
Direktbetalning 
Om du har betalt med bankbetalning/banköverföring så återför vi pengarna till det konto som du använde för att betala ursprungsordern. 
Rabatter 
Om du har använt dig av någon rabatt så kommer summan att justeras enligt rabattkodens villkor, varefter du kommer att få en bekräftelse på mail med slutgiltiga summan.

Outlösta försändelser 
Försändelser som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss (skickas tillbaka om det inte hämtas ut inom 10 dagar från postombud) omfattas ej av retur- eller ångerrätten. Hämtas försändelsen inte ut så kommer vi att debitera dig 295 kr för att täcka våra kostnader. Avgiften läggs på originalfakturan. Vi kommer heller inte att stå för eventuella fakturaavgifter som tillkommer vi försenad betalning på grund av outlösta försändelser eller om man skriver fel adress utan att informera oss om detta. 
Vi tar inget ansvar för outlösta försändelser som skickas till utlandet. Skulle en sådan försändelse ändå skickas i retur till oss så kommer vi att debitera de verkliga fraktkostnaderna (fram och tillbaka) samt 295 kr.

Retur från utlandet 
För returer från utlandet får du som kund själv stå för eventuella returkostnader.

Mejla oss vid frågor på jonathan@wickedsociety.se

GARANTI 
Er garanti gäller i 90 dagar från inköpsdatum. Garantin täcker tillverkningsfel på själva produkten. I e-postmeddelandet behöver du ange namn, adress, beställningsnummer och en detaljerad beskrivning av felet samt bilder på er produkt. Skriv “reklamation av köp” som ämnesrubrik i ditt e-postmeddelande. Mejla oss på jonathan@wickedsociety.se 
Returförsändelsen betalas av Wicked Media om er produkt har drabbats av fabrikationsfel. Hittar Wicked Media inte någon av de defekter som finns beskrivna hos produkten kommer produkten att skickas tillbaka till kunden. 
Wicked Media kommer i samband med detta ta ut en avgift på 79 SEK i transportkostnad för ej godkänd reklamation. 
Garantin från Wicked Media täcker inte: 
Defekter och skador på grund av vatten brand eller stöld 
Skador och fel som orsakats av användning som produkten inte är avsedd för, slarv, olyckor eller oberättigad reparation eller modifiering 
Estetiska förändringar, defekter och skador på grund av normalt slitage och ålder 
Underlåtenhet att följa skötselråd kan ogiltigförklara garantin 
Denna garanti berättigar kunden till en kostnadsfri ersättningsvara eller återbetalning i enlighet med de villkor som anges häri och inom den angivna tidsperioden, och får inte begränsa kundens lagliga rättigheter.

Mejla oss vid frågor på jonathan@wickedsociety.se